Keramické tvarovky LEIER, to sú kvalitné tehly na prírodnej báze

Vytvorenie dokonalých priestorov vo vašej domácnosti nezávisí len od voľby správneho nábytku či záverečnej dekorácie. Celý proces bývania začína už pri výbere správneho stavebného materiálu.

Medzi ten najobľúbenejší stále patrí tradičná a rokmi preverená tehla. Mnoho ľudí sa otázkou kvality tehál vôbec nezaoberá a vyberá si len to najlacnejšie alebo najjednoduchšie riešenie pre svoj nový rodinný dom. Toto je zásadná chyba, ktorá môže neskôr zapríčiniť zvýšené náklady pri vykurovaní v zime či naopak ochladzovaní domácnosti v lete. Dôraz pri výbere materiálu sa musí klásť najmä na jeho zdravotnú nezávadnosť a na konečnú kvalitu, ktorú svojimi vlastnosťami zaručuje. Poctivo postavený dom z tehál vydrží bez problémov aj niekoľko generácií, takže sa oplatí investovať trošku času či financií do správneho výberu tvaroviek. Cena za stavebný materiál aj tak tvorí len zlomok z celkovej ceny za výstavbu, no prejaví sa následne už pri samotnej údržbe a bývaní.

zdroj: Leier

Spoločnosť Leier Baustoffe SK je renomovaným výrobcom stavebných materiálov So širokým portfóliom produktov pre hrubú stavbu a skrášlenie okolia domu i záhrady. V ich ponuke nájdete keramické tvarovky LEIERTHERM a LEIERPLAN – výrobky s vysokou kvalitou vyrábané priamo na Slovensku. Dostupné sú vo viacerých parametroch a priam vynikajú svojimi vlastnosťami. V interiéri udržia stabilnú teplotu a dokážu regulovať vlhkosť, vďaka čomu sa na stenách netvoria plesne. Majú vysokú pevnosť i požiarnu odolnosť, čím zabezpečia stabilnú a zároveň bezpečnú konštrukciu.

Veľkým plusom je aj ich ekologické zloženie. Základnou surovinou na ich výrobu je mix najkvalitnejšej hliny, pochádzajúcej z čisto prírodných zdrojov. Na rozdiel od iných materiálov, neobsahujú lepidlá, laky a nie sú ani vodivé. Navyše sú plne recyklovateľné a pri ich výrobe nedochádza k žiadnemu negatívnemu zásahu do životného prostredia. Je to aj zásluhou nových technológií, ktoré výrobňa využíva pri celom procese. Práve vďaka svojej výrobnej kapacite a vyspelej technológií patrí tehelňa v Petrovanoch medzi tie najmodernejšie v Európe. Najnovšie dokonca spustila nové fotovoltaické panely, aby dokázala využívať solárnu energiu na fungovanie výrobnej linky a strojov či pokrytie elektriny kancelárskej budovy v rámci areálu.

Zdroj: Leier

Ak už máte stavebné povolenie, ale zaskočila vás aktuálna situácia s hypotékami a neviete ako si aj v tejto dobe postaviť dom podľa vlastných predstáv, nezúfajte. Stavať sa dá stále ľahko, aj v týchto ťažkých časoch, len treba vedieť ako na to. Nechajte si pripraviť nápočet stavebného materiálu a začnite stavať základy. Banke postačí, ak stavbu potiahnete aspoň 1 meter nad povrch terénu. Táto podmienka umožňuje využiť model postupného financovania. Vaša nedokončená stavba tak poslúži ako záloha pri posúdení podmienok, nakoľko banky berú do úvahy budúcu hodnotu nehnuteľnosti. Úver sa následne čerpá postupne podľa pokroku výstavby.

Všetko začína poctivým plánovaním a postupnými krokmi na ceste za vaším vysnívaným bývaním.